FURminator - najúčinnejší nástroj na skrotenie srsti

FURminator - najúčinnejší nástroj na skrotenie srsti

Obsah

Život so psom alebo mačkou má aj menej príjemnú stránku v podobe pĺznutia. Koho predsa baví neustále odchlpovanie oblečenia a vysávanie srsti po celom dome? Pĺznutie je prirodzený proces, ktorý sa nedá úplne zastaviť. Život so zvieracími chlpmi si však môžete výrazne uľahčiť. Potrebujete na to len správne pomôcky.

Zoznámte sa s FURminatorom. Obľúbili si ho majitelia psov a mačiek po celom svete.

Čo je to FURminator?

FURminator je patentovaná značka produktov určená na starostlivosť o srsť domácich zvierat. Hlavne psov a mačiek. Vlajkovou loďou sú hrebene, hrablá a kefy s kovovými zubmi, ktoré odstraňujú odumretú srsť a podsadu.

FURminator však ponúka komplexnú radu produktov na starostlivosť o srsť. Pokrýva všetky 4 kategórie:

1. Denná starostlivosť o srsť:

Tu patria hrebene a jemné kefy určené na česanie, masírovanie a rozmotávanie strapatej srsti psov a mačiek. Tieto produkty zbavujú srsť nečistôt a jemným masírovaním stimulujú prirodzenú tvorbu kožného mazu. Tým podporujú zdravie srsti.

BQFE-77863.jpg

 2. Týždenné vyčesávanie:

Tu patria hrebene a hrablá na vyčesávanie psov a mačiek. Zbierajú odumretú srsť a vyčesávajú podsadu. Tieto produkty sú najlepším pomocníkom v období pĺznutia. Ich veľkou výhodou je to, že vyzbieraná srsť ostáva v hlavici FURminatora a nelieta vzduchom. Jedným klikom ju následne vytlačíte do chlpatej guličky.

GXHB-66572.jpg

 3. Mesačné kúpanie:

Tu patria šampóny a spreje, ktoré pomáhajú znižovať nadmerné vypadávanie srsti. Obsahujú vitamíny a omega 3 a 6 mastné kyseliny, ktoré vyživujú srsť aj kožu. Pre psov a mačky, ktoré neobľubujú vodu sú vhodnou alternatívou bezoplachové spreje a tzv. suché šampóny.

COBG-98778.jpg

 4. Zbieranie vypadanej srsti:

Tu patrí zberač chlpov, ktorý odstraňuje srsť z oblečenia, nábytku a domácnosti. Jednoduchým rolovaním zozbiera všetky chlpy, ktoré následne iba vysypete do koša. Je to rýchla a ekologická pomôcka, ktorú môžete plnohodnotne používať po každom vyčistení.

JOBJ-96628.jpg

Značka FURminator uvádza, že vďaka týmto produktom pri správnej a kompletnej starostlivosti minimalizujete dopad pĺznutia až o 99%.

Ako FURminator funguje?

FURminator funguje na princípe efektívneho odstraňovania odumretej srstipodsady.

Jeho kovový hrot má špeciálny tvar, ktorý odstraňuje odumretú srsť bez toho, aby narušil živú srsť. Hrana je vytvarovaná precízne podľa typu srsti. Či už ide o krátku alebo dlhú srsť. Tvar kovovej časti je oblý, aby dokonale kopíroval psie a mačacie telo.

To, že ide o kvalitný produkt pochopíte už pri prvom kontakte. FURminator má ergnonomickú rukoväť, ktorá sa príjemne drží v ruke. Nad hlavicou sa nachádza tlačidlo FURejector, ktoré stlačením uvoľní zozbieranú srsť.

FURminator nereže a nepoškodzuje srsť, pokiaľ si vyberiete ten správny model. Hovorí sa, že neexistuje zlý FURminator, iba zlý výber. Každý pes a mačka sú iné, preto je v ponuke takmer 20 modelov v závislosti od typu srsti a veľkosti plemena.

Je však zopár plemien psov bez podsady alebo s kučeravou srsťou, ktorým sa FURminator vôbec neodporúča.

Sú to napr. tieto:

  • Bedlingtonský teriér
  • Bišon
  • Bolonský psík
  • Čínsky chocholatý pes
  • Coton de Tulear (bavlnka)
  • Kučeravý retríver
  • Havanský psík
  • Komondor
  • Levíček
  • Maltézsky psík
  • Pudlík
  • Puli

 FURminator sa neodporúča ani vybraným plemenám mačiek ako sú tieto:

  • Balinézska mačka
  • Havanská mačka
  • Korat
  • LaPerm
  • Ragamuffin
  • Sphynx
  • Tiffany
  • Turecká angorská mačka
  • Yorkská čokoládová mačka

Ako si vybrať FURminator?

Pri výbere je dôležité poznať typ srsti a veľkosť plemena podľa váhy.

Typ srsti sa pri FURminatori delí hlavne na krátkudlhú srsť. Krátka srsť je všeobecne do 5 cm a dlhá srsť zase opačne nad 5 cm.

Delenie podľa váhy je pre psov nasledovné:

XS = do 4,5kg

S = do 9 kg

M = 9 až 23kg

L = 24 až 41kg

XL = 42 kg+

Pre mačky je delenie podľa váhy takéto:

S = do 4,5kg

L = nad 4,5kg

EIDA-68628.jpg

Vždy si dajte záležať, aby ste si kúpili FURminator čo najpresnejšie podľa vášho psa či mačky. Ak by ste na krátku srsť použili FURminator, ktorý je určený na dlhú srsť, tak by ste tým zvieratku mohli poškrabať kožu.

Ako používať FURminator na vyčesávanie srsti?

1. Najprv sa uistite, že je srsť psa alebo mačky dokonalé suchá. Mokrá srsť je totiž náchylnejšia na poškodenie.

2. Postavte zviera na stabilný povrch a jemnými ťahmi prechádzajte srsťou, vždy po smere jej rastu. Začnite od miest, kde sa najviac hromadí uvoľnená srsť ako je chrbát, hrudník a boky. Nezameriavajte sa príliš dlho na jednu oblasť, ale radšej prečešte celé telo, hoci menej dôkladne. Je lepšie odstrániť základnú vrstvu uvoľnenej srsti z celého tela než kompletne iba z určitých častí.

3. Ak je srsť zamotaná, tak ju nečešte nasilu, ale najprv použite hrebeň, hrablo alebo bezoplachový sprej na zjemnenie srsti. Najčastejšie býva zamotaná oblasť uší a chvosta.

AOEA-66778.jpg

4. Po zopár ťahoch vždy vyčistite FURminator stlačením tlačidla FURejector. Takto maximalizujete účinnosť vyčesávania.

5. Po vyčesávaní môžete zvieratko jemne utrieť handričkou alebo čistiacimi obrúskami, aby ste odstránili zostatky uvoľnenej srsti.

6. FURminator je účinný, preto ho nepoužívajte viac než dvakrát týždenne. Vyhnete sa tým prebytočnému vyčesávaniu a doprajete srsti a koži dostatok času na regeneráciu.